Crează o săgeată 3D

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Crează o săgeată 3D Empty Crează o săgeată 3D la data de Vin Oct 28, 2011 11:53 pm

avatar

Pc-helper
Adminisrator
Adminisrator

Pc-helper

avatar
Adminisrator
Adminisrator
În acest tutorial simplu îți voi arâta cum să creezi o săgeată 3D folosind doar Pen Tool și câteva stiluri de layer. Acest tutorial este doar pentru persoanele care au câteva cunoștințe aceasta unealta.

Pasul 1:Crează un nou document cu orice dimensiunea dorești tu. În primul rând, vom crea fundalul, așa că du-te la Layer > New Fill Layer > Gradient și folosește setările de mai jos.
Crează o săgeată 3D 110

Fundalul tău va arâta așa:
Crează o săgeată 3D 22

Pasul 2:

În acest pas vom crea prima bază a săgeți. Crează următoarea formă. Folosește Pen Tool și culoarea neagră.
Crează o săgeată 3D 31

La această formă, adaugă un Gradient Overlay cu următoarele setări.

Crează o săgeată 3D 51

În final schimbă Fill la 0%.
Crează o săgeată 3D 41

Pasul 3:
Acum vom începe să creem prima partea a efectului 3D. Crează următoarea formă. După aceea adaugă-i Gradient-ul Overlay adăugat și în pasul 2, dar cu Angle la -90. În final schimbă Fill la 0%.

Crează o săgeată 3D 61

Pasul 4:
În acest pas vom crea ultima parte a efectului 3D. Crează următoarea formă. După aceea adaugă-i Gradient-ul Overlay adăugat în pasul 3, dar cu Angle la 90. În final schimbă Fill la 0%.
Crează o săgeată 3D 71


Pasul 5
Săgeata 3D este gata, tot ce mai trebuie să îi adăugăm sunt niște surse de lumină, așa că în pașii următori, vom adăuga surse de lumină. În acest pas vom adăuga prima sursă de lumină. Folosește Pen Tool și negru pentru a crea următoarea formă.
Crează o săgeată 3D 81
Adaugă-i următorul Inner Glow:

Crează o săgeată 3D 91

In final schimbă Fill la 0%, iar sursa ta de lumină va arâta așa:
Crează o săgeată 3D 101

Pasul 6

În acest pas vom crea o umbră mică în partea de jos a săgeți. Crează forma cu Pen Tool și cu negru, iar după aceea schimbă Blend Mode pe Multiply și opacitatea la 7%.

Crează o săgeată 3D 111

Pasul 7

Acum vom crea din nou o sursă de lumină în lateralul săgeți. Această sursă de lumină o vom crea la fel ca și pe prima. Creezi forma, schimbi Fill la 0% și adaugi acelaș Inner Glow.
Crează o săgeată 3D 121


Pasul 8
Acum vom crea din nou o sursă de lumină în lateralul săgeți în partea de sus. Această sursă de lumină o vom crea la fel ca și pe prima și a doua. Creezi forma cu Pen Tool și cu negru, schimbi Fill la 0% și adaugi acelaș Inner Glow.

Crează o săgeată 3D 131


Pasul 9

Acuma vom crea ultimele surse de lumină. Folosește Line Tool setat pe Shape layers și cu dimensiunea de 2-4 pixeli crează câteva lini în lateralele de sus ale săgeți. După aceea adaugă la ambele lini următorul Gradient Overlay:

Crează o săgeată 3D 141

Schimbă Fill la 0%.
Crează o săgeată 3D 151

Pasul 10
În acest pas vom crea umbra săgeți. Înainte să creem umbra, selectează toate layerele care conțin săgeata, inclusiv sursele de lumină și acea mică umbră și adaugă-le toate într-un grup. Crează un layer sub grup, iar în acest layer vom crea umbra. Umbra este ușor de creat, poți să folosești mai multe tehnici. Una simpla ar fii să o creezi folosind Brush Tool sau o formă folosind un gradient Radial de la transparent spre negru (negru să fie neapărat în mijloc). Nu uita să schimbi opacitatea layer-ului pentru a scădea din intensitatea umbrei.

Crează o săgeată 3D 161

Pasul 11
Acuma vom crea un layer care va conține culoarea săgeți. Folosind acest “șiretlic” vom putea să schimbăm culoarea săgeți oricând dorim noi, foarte ușor și simplu, doar schimbând culoarea unui layer. Du-te la Layer > New Fill Layer > Solid Color și mută acest layer să fie deasupra layer-ului cu umbră. După aceea adaugă un layer mască la acest layer și fă vizibil din acest layer doar săgeata. Deci culoarea să se vadă doar în interiorul săgeți.
Imaginea finala:
Crează o săgeată 3D Final1

Urmărește următoarea imagine pentru a vedea cum să schimbi culoarea săgeți:
Crează o săgeată 3D Schimba-culoarea

Albastru
Crează o săgeată 3D Albastru


Portocaliu
Crează o săgeată 3D Porcocaliu

Vezi profilul utilizatorului http://tutorialepc.netgoo.org

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum