Cum sa imbunatatesti contrastul unei poze

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Cum sa imbunatatesti contrastul unei poze la data de Sam Oct 29, 2011 12:42 am

avatar

Pc-helper
Adminisrator
Adminisrator

Pc-helper

avatar
Adminisrator
Adminisrator
Salut, in tutorialul urmator o sa va prezint o modalitate destul de simpla de a imbunatati contrastul unei poze. De cele mai multe ori pentru a imbunatati contrastul unei imagini apelam la filtrul Brightness/Contrast din Photoshop. Atunci cand aplicam acest filtru se va adauga automat multa lumina si se pierde din textura.

Pentru a evita acest lucru vom folosi tehnica explicata in tutorialul urmator. In poza de mai jos puteti vedea diferenta dintre filtrul despre care am vorbit si tehnica explicata in tutorial. In partea stanga se afla poza originala, in mijloc am aplicat filtrul iar in dreapta am aplicat aceasta tehnica.Pentru tutorialul urmator am folosit o poza cu multa verdeata pentru a vedea mai bine diferenta.
Poza inainte


Poza dupa


Pasul 1.

Pentru inceput vom deschide poza intrun nou layer si alegem din meniu Edit -> Convert to Profile…. In fereastra deschisa alegem la Profile: Lab Color.Pasul 2.

Duplicam layerul tastand CTRL+J. Selectam layerul duplicat si selectam din meniu Image -> Apply Image… Apoi in fereastra deschisa alegem la Channel: Lab si la Blending: Soft Light


Daca, in imaginea noua, culorile sunt prea puternice putem umbla la Opacity.

Vezi profilul utilizatorului http://tutorialepc.netgoo.org

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum