Creaza un text cu efect de mozaic in Photoshop

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Creaza un text cu efect de mozaic in Photoshop la data de Sam Oct 29, 2011 1:09 am


Pc-helper
Adminisrator
Adminisrator

Pc-helper


Adminisrator
Adminisrator
In tutorialul urmator va voi prezenta o modalitate de a creea un text cu un efect de mozaic. Ideea este sa adaugam mai multe poze pe un text. Pentru acest tutorial am ales fontul VAL si mai multe poze de vara.Pentru inceput creem un nou document cu dimensiunea de 800x600px.

Pasul 1.

Pentru a creea backgroundul umplem layerul cu o culoarea apoi facem click dreapta pe layer si alegem Blending Options… In fereastra aparuta setam Gradient Overlay ca in poza de mai jos


Pasul 2.

Acum vom aplica o textura pe acest background. Pentru asta avem nevoie de o poza cu o textura (poza aleasa de mine o puteti descarca de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ). Deschideti poza intrun nou layer, setati Overlay si Opacity50%.


Pasul 3.

Tastati textul dorit intrun nou layer si rasterizatil. Pentru al rasteriza faceti click dreapta pe layerul cu textul si alegeti Convert to Smart Object apoi faceti iar click dreapta si alegeti Rasterize layer.


Pasul 4.

Ok, acum putem taia fasii din text pentru a creea un efect de mozaic. Pentru a face acest lucru folositi Rectangular Marquee Tool din bara de unelte si taiati mijlocul fiecarui rand si fiecare litera pe jumatate, ca in pozele de mai jos.
Pasul 5.

Aplicam un efect de umbra asupra textului. Faceti click dreapta pe layerul cu textul si alegeti Blending Options apoi urmati setarile din poza de mai jos


Pasul 6.

Am ajuns la pasul in care vom “popula” textul cu poze pentru ai oferi un efect de mozaic. Pentru acest lucru va trebui sa avem cate o poza pentru fiecare sectiune din text.

Alegem poza dorita, o deschidem intrun layer deasupra layerului cu textul, facem click dreapta pe layer si alegem Create Clipping Mask (poza va fi aplicata doar peste text, peste zonele albe). Repetam acest lucru pentru fiecare poza.

Poza finala:

Vezi profilul utilizatorului http://tutorialepc.forumotion.com

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum