HTML Intro - Tags in HTML

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1HTML Intro - Tags in HTML Empty HTML Intro - Tags in HTML la data de Vin Sept 23, 2011 10:19 am

avatar

Pc-helper
Adminisrator
Adminisrator

Pc-helper

avatar
Adminisrator
Adminisrator
Acum ca deja ai creat prima ta pagina web, ar trebuii sa examinam cateva segmante ale fisierului "index.html". Cu siguranta ai vazut ca exista un model in aranjatea comenzilor, niste cuvinte care sunt incercuite de "<" si ">", acestea sunt tag-urile HTML

Un exemplu de tag in HTML este . Tag-ul > spune browser-ului, unde incepe continutul paginii web. este deasemenea un exemplu de tag care ar trebuii sa existe in absolut orice pagina web.
Tag-uri de baza in HTML

Sa mai aruncam o privire asupre codului. O pagina web are in componenta doua elemente de baza. Daca vei incerca sa creezi o pagina fara cele doua tag-uri, vei avea probleme.
Cod:
<html>

<body>

Continutul paginii va fi aici

</body>

</html>

Primul tag se numeste si este cel care ii spune browser-ului ca a inceput un cod in HTML. Cel de-al doilea tag, , spune browser-ului ca aici incepe partea vizibila sau continutul paginii HTML.

Inchiderea tag-urilor in HTML

Poate ai observat deja inca doua tag-uri asemanatoare la sfarsitul documentului, si . Acestea sunt tag-urile de inchidere. , da de stire browser-ului, ca sa incheiat continulul pagini, iar ca s-a incheiat documentul HTML.

Slesh "/" este pus innaintea numelui tag-ului si spune browserului ca ar dori sa inchee respectiva functie. Deci este folosit pentru a incepe o functie, iar pentru a o incheia.
Ordinea tag-urilor - Foarte important

Ordinea deschiderii si a inchiderii tag-urilor este foarte importanta. Daca un tag este deschis intr-un altul, de exemplu body este deschis in html atunci acel tag (body) este cel care trebuie inchis inaintea celui de-al doilea tag (html).

Am inchis mai intai body pentru ca a fost cel care s-a deschis cel mai recent. Aceasta regula si anume deschiderea si inchiderea tag-urilor se aplica la toate celelalte taguri ale documentelor HTML.
Cea de-a doua pagina

Probabil ca ai nevoie de timp si de mai multe incercari perntru a te acomoda cu aceste reguli, asa ca cel mai bine ar fi sa exersam in continuare cu o a doua pagina web. Copiaza acest cod in notepad, asa cum ai facut si prima data.
Cod:
<html>

<head>

<title>Pagina mea! </title>

</head>

<body>

<h2>Bine ati venit.</h2>

<p>Foarte curand voi face o pagina care va v-a da pe spate pe toti!</p>

</body>

</html>
Dupa ce te-ai asigurat ca totul e facut conform indicatiilor anterioare, poti salva documentul. Ai putea chiar sa-l salvezi cu acelasi nume ca si cel anterior, si anume "index.html". S-ar putea sa te intrebe daca vrei sa salvezi peste documentul anterior, poti sa dai linistit OK, nu vom mai avea nevoie de celalalt document. Cand ai terminat, mergi mai departe si citeste urmatorul tutorial.[/b]

Vezi profilul utilizatorului http://tutorialepc.netgoo.org

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum